Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Дариткова не иска да става здравен министър

Дариткова не иска да става здравен министър

Изключително много съжалявам за оставката на министър Николай Петров, българската здравна система загуби от тази оставка", заяви председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Моето мнение е, че трябва да има устойчивост в политиката. Една личност е важна за системата, но всъщност устойчивите решения трябва да бъдат решения на една политика, която е консенсусна, последователна, за да не се случва така, че при всяка смяна да имаме връщане назад и започване отначало. Здравеопазването се нуждае от дългосрочна визия, консенсус и устойчиви решения", коментира д-р Дариткова.

По думите й има мантри, които се повтарят с цел политическа употреба. „Темата за търговските дрружества и лечебните заведения е една такава. Тя намери голяма популярност на един неотдавнашен конгрес. Смятам, че в политиката на здравеопазването трябва да се търси надпартийния консенсус. Тук политизирането е изключително вредно", допълни д-р Дариткова.

"С мен не е говорено да бъда министър на здравеопазването – моята сила е в парламента, отвърна тя на въпрос за бъдещия министър. - Факт е, че вече 9 години съм в политиката и в сферата на здравеопазването. Донякъде е логично при всяка смяна на министър, аз да бъда евентуално търсена и ориентирана към поста."

Попитана дали министерският пост трябва да бъде зает от заместник-министър Мирослав Ненков, д-р Дариткова отговори: "Този въпрос трябва да бъде зададен към премиера и правителството" ,зави д-р Дариткова. "Парламентарната здравна комисия в момента е в бюджетна процедура. За нас е важно тази процедура да мине успешно, за да гарантираме нормално функциониране на сектор "Здравеопазване" следващата година", допълни д-р Дариткова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе