Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Данаил Кирилов се гордее със законопроектите си

Данаил Кирилов се гордее със законопроектите си

Определено се гордея със законопроектите си, подчерта новият министър на правосъдието Данаил Кирилов в предаването „Тази събота“ по бТВ.

„Малко ме шокира обръщението министър на правосъдието, но се налага да свикнем. Приемах с голяма любов работата, която вършех в Народното събрание. Преходът при всички положения създава и вътрешно напрежение“, коментира той.

„Назад във времето съм имал възможност да покажа административен опит и управление на администрация. Смятам, че това не е ново предизвикателство, но предизвикателството за Механизма за сътрудничество и оценка е много сериозно“, посочи Данаил Кирилов.

В отговор на въпрос имал ли е право на избор за поста или премиера го е посочил, той заяви: „Смятам, че при всички положения имам право на избор. Възприемам се като свободен човек. Имаше процедура на номинации, имаше моменти, в които имаше и други варианти“.

Министърът допълни, че е имало вариант сегашен зам.-министър да стане министър, както и да се избере представител на магистратурата. „Като юрист казвам, че приемам мандата като тежко и сериозно възлагане. Смятам, че съм длъжен да дам всичко от себе си, за да се справя“, подчерта Кирилов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе