Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ЕП ни даде за пример как се харчат пари за инфраструктура

ЕП ни даде за пример как се харчат пари за инфраструктура

Инфраструктурни проекти в България бяха обявени за образцови от ЕП. Това стана с приемането на доклада за насърчаване на устойчивия транспорт и премахване на участъците с недостатъчен капацитет в ключови мрежови структури. Той е изготвен от българския евродепутат Андрей Новаков с повече от 73 процента одобрение. От 650 гласували "за" бяха 475, "против" 153, "въздържали се" 22.

Сред посочените за пример са жп линията София-Пловдив, метрото и магистрала "Тракия", поясни Новаков. Те са образци как се управляват еврофондове, заяви той. Те показват как се строи в България, такова е мнението и на ЕП. С това мнозинство за доклада става ясно че за последните 10 години в България се строи по учебник, поясни Новаков. Според него 25 те процента против доклада показват, че тези, които са против кохезионната политика, са малцинство.


Кохезионната политика трябва да я има, допълни Новаков. Ще изпратим доклада до ЕК и ЕП, за да покажем, че има смисъл и да тя продължи, особено финансирането на обезлюдените райони и че не трябва да се делим на държави във и извън Шенген. Както и че фондовете не трябва да се използват като морков и тояга, обобщи Новаков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе