Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

ФИС даде отлична оценка на Банско

ФИС даде отлична оценка на Банско

Банско. Банско получи отлична оценка от екипа на Международната федерация по ски (ФИС), който инспектира подготовката на курорта и Българска федерация ски (БФСки) за предстоящата през следващия сезон Световна купа по ски алпийски дисциплини (жени). Ски курорт №1 на България приема петия си старт за Световната купа на 28 февруари (Супер-Г) и 1 март (Супер комбинация) 2015-а.

Начело на инспектиращите бе лично Атле Скаардал, директор на Световната купа при жените. В групата бе и Жан Филип, директор на скоростните дисциплини за СК при жените.

Гостите бяха придружени от председателя на БФСки Цеко Минев, заместника му Георги Бобев, Валентин Стефанов, директор на Световните купи в Банско и екипът на ски център Банско, който ще отговаря за подготовката на предстоящите стартове през 2015-а. Скаардал и екипът му провериха писта „Марк Жирардели" и оцениха високо свършената от БФСки и ски център Банско подготовка за предстоящите стартове. От ФИС останаха приятно изненадани от наличието на перфектна снежна покривка под връх „Тодорка" и изцяло заснежената писта, която ще приеме стартовете при дамите догодина.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе