Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Никола Чонгаров спечели първия слалом за купа „Пирин”

Никола Чонгаров спечели първия слалом за купа „Пирин”

Банско. Състезателят на "Ледени ангели" Никола Чонгаров (на снимката) спечели днешния първи слалом за купа „Пирин" от календара на ФИС с общо време от 1:38,22 мин. Състезанието се проведе на писта „Томба" в Банско при отлична организация от БФСки и „ЮЛЕН. Участие при мъжете взеха 70 скиори от България, Белгия, Словения, Хърватия, Словакия, Сърбия, Македония, Азербайджан, Грузия, Унгария, Корея и САЩ.

Сред гостите от чужбина бе и Далибор Самсал (Хърв), който на олимпиадата в Сочи зае 18-о място в слалома. Днес Самсал стартира с №1, но завърши 4-и, на 0,83 сек от победителя Чонгаров. Отлично състезание направи днес младия и талантлив Алберт Попов (Мотен). 16-годишният алпиец бе водач след първия манш, но вкрайна сметка остана втори, като изостана от Чонгаров само на 0,37 сек. Трети е Матей Флат (Слвк) на 0,74 от първия.

При дамите участваха 10 алпийки от България и Румъния. Първа е Мария Киркова (ЮЛЕН) с 1:47,50 мин. Втора на 1,22 сек е нейната съотброничка Вера Асенова, а трета с 1:56,74 мин е Даяна Симеонова (Боровец). На 30-и март на писта „Томба" ще се проведе и втория слалом за купа „Пирин", който също е от календара на ФИС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе