Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Четин Казак: Проблемът на правителството са националистите

Четин Казак: Проблемът на правителството са националистите

Проблемът на сегашното управление е наличието на „националисти" в управляващата коалиция, заяви Четин Казак от ДПС. Той допълни, че ДПС не подкрепя ГЕРБ и политиките ѝ, а подкрепя конкретни законодателни инициативи.

В правителството са включени крайните националисти и ксенофобско настроени партии, които цяла Европа изолира, искаме да се демонтира това правтелство, отбеляза той.

Казак допълни, че и трите формации в състава на Обединените патриоти са еднакво националистическо и ксенофобско настроени, макар че имат малки различия помежду си: "Откакто тези формации придобиха обществена значимост, езикът на омразата се банализира и стана ежедневие. В обществото насилието и толерантността към насилие се повиши, защото то вижда, че дори в сферата на управлението подобен език се толерира".

Четин Казак допълни, че без „националистите" правителството на България ще има добър, европейски облик. Той заяви, че на тяхно място трябва да системни политически сили."Винаги, когато ДПС е участвало в управлението, България е бележила успехи", посочи той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе