Извънредни новини

Чарлз: Хубаво е да си принц на Уелс

Чарлз: Хубаво е да си принц на Уелс

Сър Том Джоунс надъха "драконите" за Португалия

Принцът на Уелс Чарлз се радва на голяма популярност в последните дни. В момента той прави ежегодното си турне из цялата страна, но сега много повече хора идват да го видят. Причината е еуфорията от европейското първенство. Фенове му дават зелено-бели знамена с дракон и не спират да се снимат с него.

"Изненадан съм от интереса на хората към мен като принц на Уелс. Никога не е било така. Това европейско е страхотно. Стискам палци на момчетата", заяви Чарлз в Суонси.

В същото време страхотна организация се готви в Кардиф за полуфинала. До този момент основната фензона в града бе в парк с капацитет от 6000 души. За двубоя срещу Португалия обаче феновете ще могат да гледат мача на огромна видео стена. Тя вече е вдигната на "Милениум стеюдиъм". "Ще бъде нещо уникално, правим го за феновете", обяви кметът на Кардиф Питър Брадбъри.

Легендарният уелски певец Сър Том Джоунс надъха "драконите" преди полуфинала. Той се включи на живо по "Би Би Си" и изпя хитът си от 2012 година - "A Soul Of A Man". "Успех Уелс", завърши легендата.

Легенди хвалят "героите" от Уелс

за представянето им по време на Евро 2016. Става въпрос за три от звездите на митичния национален отбор по ръгби на "драконите" от средата на 70-те години - Джон Питър Уилиамс, Джон Джеймс Уилиамс и Фил Бенет. Издигнатото на пиедестал трио заяви, че емоциите, които цялата нация изживява в момента, могат да се сравняват само със славните успехи на "златното" ръгби поколение.

Фен изгоря с Е500 заради Роналдо

Швейцарският фен, който нахлу на терена по време на продълженията на мача Полша - Португалия (3:5 след дузпи), бе глобен с 500 евро, пише португалската преса. Тогава 22-годишният Шамшир Карими, който е с ирански корени, проби блокада от полицаи и хукна към терена, за да може само да прегърне идола си Кристиано Роналдо, но бе успя. Той се отървал тънко, защото съдията прие мотивите му. Шамшир обаче няма да може да гледа полуфинала с Уелс днес, защото бе екстрадиран в родината си.

В същото време селекционерът на Португалия Фернандо Сантос има сериозни притеснения преди днешния полуфинал срещу Уелс. Вчера Кристиано се е оплакал от болежки в лявото коляно по време на тренировката в Маркусис. Веднага лекарите са му направили пълни прегледи. Според тях проблемът по-скоро идва от претоварване, а не от контузия. Така Кристиано по всяка вероятност ще започне двубоя днес в Марсилия. Все пак преди мача лекарите в португалския лагер ще направят още изследвания върху голямата звезда.

Преди сблъсъка с Уелс Рикардо Куарешма пък се похвали с нова прическа. Футболистът си изрисува листо на главата.
Друга от португалските звезди - Луиш Нани вече има нов клуб. Испанският "Валенсия" съобщи вчера на сайта си, че е постигнал договорка с играча на "Фенербахче".

Иззеха $14 млн. от залози

Повече от 14 милиона долара са иззети от полицията в Китай заради нелегални залози на мачовете от Евро 2016. Властите в азиатската държава арестуваха над 500 души. Още през април, властите в Пекин стартираха операция с кодово име "Юфенг-10", за да се справят с букмейкърите, работещи на тъмно. И тя вече дава плод.

Португалия - Уелс
днес от 22,00 часа пряко по БНТ1/HD

Португалия: 1. Патрисио, 21. Соареш, 3. Пепе, 4. Фонте, 19. Елисеу, 13. Данило, 16. Санчес, 10. Марио, 8. Моутиньо, 7. Роналдо, 17. Нани
Селекционер: Фернандо Сантос

Уелс: 1. Хенеси, 2. Гънтър, 19. Колинс, 6. А. Уилямс, 5. Честър, 3. Тейлър, 8. Кинг, 7. Алън, 16. Ледли, 11. Бейл, 9. Робсън-Кану
Селекционер: Крис Колман

Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе