Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Бьорндален изпусна 14-и медал

Бьорндален изпусна 14-и медал

Русия най-накрая спечели злато в биатлона, българската щафета 15-а

Кралят на зимните олимпиади Оле Ейнар Бьорндален изпусна да спечели снощи 14-ия си от най-големия спортен форум. 40-годишният биатлонист бе трети пост в щафетата на Норвегия на 4 х 7,5 км и предаде първи на четвъртия. Емил Хегле Свендсен обаче направи една наказателна обиколка и накрая Норвегия остана четвърта. Антон Шипулин изведе Русия до първа титла в биатлона в Сочи и спаси страната си от олимпиада без злато в този спорт. Среброто остана за Германия, а бронзът за Австрия.

Със златото в биатлона Русия поведе преди последния ден в класирането по медали измествайки лидера Норвегия. Българските биатлонисти приключиха участието си на олимпиадата с 15-о място в щафета на 5,22,5 мин от Русия.

Състезанието в зимния център "Лаура" бе изгледано на живо от президента Росен Плевнелиев. Той кацна в олимпийската столица 2 часа по-рано и директно се качи да гледа биатлонистите. Преди състезанието държавния глава се видя със скибегачите Веселин Цинзов и Андрей Гридин, и им пожела успех в днешния старт от 9,00 ч (бъл. вр) на 50 км, масов старт (св. стил). Президентът разговаря и с другите членове на делегацият ни, които бяха дошли да подкрепят биатлонистите. Днес в 9,00 ч (бъл.вр) Росен Плевнелиев ще се срещне с всички български спортисти, които нямат участие в Гранд хотел "Поляна".

Много силно се представи в паралелния слалом на сноуборда Радослав Янков. Дебютантът зае престижното 21-о място, като остана само на 0,44 сек от 16-ия който продължи в осминафиналите.

В ски бягането при жените Антония Григорова-Бургова е 50-а, а Теодора Малчева не завърши.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе