Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Бургас с две титли от седмия турнир на КАИ НТЛ

Бургас с две титли от седмия турнир на КАИ НТЛ

Бургас. Тенисистите от Бургас спечелиха две титли от седмия турнир (сингъл) на КАИ НТЛ.

Градът домакин завоюва първите места при жените до 35+ чрез Гергана Николова, която победи с 9:2 водачката в ранглистата Веселина Клисурова, и при мъжете (18-35), където Живко Русев надви Стоян Мирев (Търговище) с 9:5. Участие в надпреварата взеха 81 състезатели от цялата страна. Впечатление направи небивала активност в групата 55+" с цели 20 участника, със силно присъствие на тенисисти от ТК "Железничар" (Пловдив), както и изключително „срамежливите" млади дами в първата група за жени – само 6.

При мъжете 45+ бившият европейски шампион по вдигане на тежести Румен Теодосиев показа чудесна физическа подготовка и достигна до четвъртфинал, но липсата на опит в турнири от лигата не му позволи да продължи напред и той загуби на тази фаза. Завръщане по достоен начин направи Петър Радушев, който след тригодишни опити успя да спечели титла от лигата като на финала победи не кой да е, а водачът в схемата Пейчо Пейчев с 9:5.

Антоанета Маркова спечели втора поредна титла от лигата в по-горната дамска група, след победа на финала над Стефка Бончева – Илиева с 9:2. Ивайло Стоянов (Самоков) този път успя да вдигне купата при мъжете 35+, след като не успя да го стори на предишния сингъл в Пазарджик. На финала той победи Антон Марков с 9:6.

В групата 55+ Иван Запрянов и Христо Ангелов за пореден път изнесоха открит урок на корта на тема „От любов към играта". След по-добра игра Запрянов спечели първото място с 9:6. На официалната церемония по награждаване на всички призьори, Костан Тончев - домакин на проявата и представител на Creditreform връчи на победителите купи и чекове. Последният турнир за 2013-а на сингъл на КАИ НТЛ е на 28-29 септември на кортовете на ТК „Дема" и ТК „18.82".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе