Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП-Бургас издигна Станишев за водач на евролистата

БСП-Бургас издигна Станишев за водач на евролистата

София. БСП- Бургас издигна кандидатурата на председателя на партията Сергей Станишев за водач на листата за изборите за Европейски парламент, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Преди два дни от структурата обявиха, че председателят е получил най-много номинации в на събранията на структурите в областта.

Станишев прие номинацията, но повтори тезата си, заявена преди седмица на партийното съвещание в Пловдив. „Не търся реализация в Европейския парламент или където и да е било, това не са моите планове. Няма да се крия от отговорност. Готов съм да се включа в листата, но като израз на политическа отговорност. Искам да чуя още мнения от конференциите. Моята амбиция е БСП да е силна и няма да пожаля сили за това", декларира Станишев.

След това той призна, че партията е изпаднала в трудна ситуация след обявяването на проекта АБВ на президента Георги Първанов, довел социалистите до разцепление, но лидерът веднага подчерта, че партията преодолява трудностите, защото има кауза и визия за развитието на България. Лидерът на социалистите заяви още, че и този път БСП ще успее с много работа, мъдрост и амбиция.

Общинската структура на БСП в Бургас израз категорично неодобрение към действията на АБВ и несъгласие с регистрирането на отделна листа с водач Ивайло Калфин.

„Намираме, че участието в подобна листа и нейната подкрепа от членове и симпатизанти на БСП е в драстично нарушение с правилата на устава на партията и партийната етика", се казва в позицията на бургаските социалисти.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе