Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Наши идеи намериха място в брюкселската Стратегия за Западните Балкани /ОБНОВЕНА/

Борисов: Наши идеи намериха място в брюкселската Стратегия за Западните Балкани /ОБНОВЕНА/

Приветствам приетата от Европейската комисия Стратегия за Западните Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

В изказването на премиера Борисов се посочва още: "С нея категорично се декларира желанието Европа да се развива като континент на стабилността, сигурността и просперитета. На шестте страни и техните народи се дава европейска перспектива и ясен знак, че още през 2025 г. тези, които са готови, може да станат членове на ЕС. Българското правителство ще подкрепя сраните от Западните Балкани в процеса им на подготовка за членството. Очакваме всички през май в София да обсъдим как заедно и най-ефективно да продължим във вярната посока".

След публикуването на текста на Стратегията, премиерът добави в профила си във Фейсбук:

Днес European Commission представи Стратегията за Западните Балкани. Радвам се, че редица от нашите идеи намериха място в този документ. Признато е стратегическото значение на региона за целия континент и на шестте страни се дава ясна европейска перспектива. Още през 2025 г. тези, които са готови, може да станат членове на ЕС.
Българското председателство ще продължи да работи за това – очакваме всички през май в София да обсъдим как заедно и най-бързо да продължим във вярната посока.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе