Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Британец е най-бързият мъж на световното в Сопот

Британец е най-бързият мъж на световното в Сопот

Сопот. Британският спринтьор Ричард Килти сензационно спечели титлата в бягането на 60 м от 15-ото световно първенство по лека атлетика в зала в Сопот (Пол). Белият атлет спря хронометрите на 6,49 сек, което е негов личен рекорд. Среброто остана за наваксалия в последните метри Марвин Брайси – 6,51 сек, а трети с 6,52 е Феми Огуноде (Кат).

Драматично премина и финала на 60 м с препятствия при жените. Там сочената за фаворитка Сали Пиърсън (Авсл) остана втора със 7,85 сек. Златото убедително спечели американката Ниа Али с лично постижение от 7,80 сек. Бронзът е за Тифани Потрър (Вбр) със 7,86 сек. Легендата в тласкането на гюле Валери Адамс (Нзл) спечели в Сопот седмата си световна титла (4 на открито и 3 на закрито). Въпреки двете операции тя завърши убедително първа с 20,67 м, което е най-добро постижение в света за сезона. Среброто спечели Кристина Шваниц (Гер) с 19,94 м, а трета е Лиао Гонг (Кит) с 19,24 м. Драматично премина финала на скок височина при жените. Два златни медала взеха Мария Кучина (Рус) и полякинята Камила Личвинко. Двете преодоляха единствени 2,00 м, като това бе и рекорд на Полша. Ветеранката Рут Бейтия (Исп) също премина тази височина, но от втория опит и остана с бронзов медал. Двукратната световна шампионка Бланка Влашич (Хърв) завърши на посредственото за нея шесто място със скромните 1,94 м.

Инфарктно бе спечелена титлата в скока на дължина при мъжете. Бразилецът Мауро Да Силва, който преди последния опит бе пети скочи сензационно 8,28 м, което е рекорд на неговата страна и така заслужи световната титла. Ашнът Итън (САЩ) взе очакваното злато в седмобоя, но заради по-слабото си бягане на 1000 м не успя да подобри собствения си световен рекорд. Въпреки това с 6632 т, той е №1 в ранглистата за сезона. В класирането по медали след втория състезателен ден води САЩ с 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов. На второ място е Русия с 2 златни, пред Великобритани, Чехия, Нова Зеландия и Швеция с по един златен и 1 бронзов. В последния състезателен ден – 9 март стартовете в Сопот започват в 16,00 ч с финал на овчарски скок при жените и ще завършат в 19,40 ч с финала на щафетата 4 х 400 м при мъжете. „Евроспорт" ще покаже всичко директно.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе