Извънредни новини

Божинов поведе "Левски" към победа на "Лаута"

Божинов поведе

Пловдив. Голове на Валери Божинов и Владимир Гаджев помогнаха на "Левски" да спечели гостуването на "Локомотив" (Плодвдив) с 2:0 и да се изкачи на четвърто място във временното класиране.

Сините записаха две поредни победи в А група, след като в миналия кръг надиграха със същия резултат другия пловдивски отбор - "Ботев".

"Левски" събра 50 точки и се изравни с "канарчетата", но заема четвъртото място заради по-добри показатели в директните срещи. След 29 кръга двата отбора изостават с пет точки от третия ЦСКА в борбата за Лига Европа.

"Локомотив" заема последната позиция в първата седмица с 45 точки. Отборът на Александър Станков записа трета поредна загуба и няма победа от 22 февруари, когато надигра "Любимец" с 2:0 в редовния сезон.

Още в осмата минута страхотен шанс за "Левски" пропусна Валери Божинов, който бе изведен сам срещу Господинов от Влади Гаджев. Топката отскочи високо, и Божинов от въздуха я нацели, пращайки я от външната страна на мрежата.

Четири минути по-късно хитър извеждащ пас към Здравко Лазаров за малко да успее, но Блажевич действаше концентрирано и нямаше проблеми при няколко опита на Спас Делев и Здравко Лазаров да стрелят към него.

При 0:0 двата състава се оттеглиха на почивката.

Най-чистата ситуация за "Локомотив" дойде в началото на второто полувреме, когато Мартин Камбуров финтира с лекота Чмовш и Белаид в наказателното поле, и стреля от десетина метра, но не намери вратата.

В 61-та минута, Стивън Петков засече с глава центриране отляво, удари гредата, а след рикошета, Валери Божинов засече в опразнената врата, за да открие резултата.

Макриев, две минути след като замени Божинов в 70-та минута, направи хубаво двойно подаване с Гаджев, Гаджев влезе отляво в наказателното поле и технично преодоля Господинов от 12-13 метра за 2:0. Три минути по-късно Влади Мисяк пропусна да направи резултата класически в полза на "Левски", като топката облиза напречната греда.

Тижани Белаид, появил се на почивката за "Локомотив" Пд, получи директен червен картон в 76-та минута, за грубо влизане срещу Даниел Димов в центъра на терена.

В 80-та минута токът на "Лаута" започна да спира в част от прожекторите, и срещата се доигра в полумрак, с няколко спирания.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе