Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бойко: Всички сме си по местата, управлението е стабилно

Бойко: Всички сме си по местата, управлението е стабилно

Искам да поздравя колегите от ГЕРБ, които работят от години в местната власт, както и кметовете, които победиха на първи тур. Това бяха първите думи за изборите на премиера Бойко Борисов от Брюксел.

"Разбира се, поздравявам колегите от РБ, АБВ, Патриотичния фронт. С тези резултати може да продължим да управляваме с цялата си отговорност. БСП и ДПС направиха достатъчно силно представяне. Заслужават да зачитаме резултати им като опозиция", сподели премиерът, "По-добро не може да се сътвори за момента".

Парламентът да даде възможност за електронното гласуване. И децата имат телефон, аргументира се Бойко. И коментира изборите в Хасково. "Просто мислех, че ще бием там на първи тур. Не случайно казах, че само за Хасково съм колеблив. Но 49,5 е ясен показател, че хората там искат промяна", сподели още Борисов..

"Дано МВР и прокуратурата са взели мерки", коментира той сигналите за нарушения, "За голяма радост големите градове толкова категорично печелим, че няма как да бъдем обвинени. С цялата ми уважение, но всеки ще се опита да прехвърля от болната на здравата глава проблемите си. Неслучайно поздравих опозиционните сили на фона на това, което бяха сътворили като коалиция. Всички сме си на местата. Трябва да продължим напред", сподели премиерът в Брюксел и завърши по темата с шега: "Поздрави към Кольо Колев, никога не познал избори социолог. Връщам му шегата".

Премиерът коментира кратко и резултатите от срещата, която беше организирана спешно от ЕК заради проблема с бежанците.

"Не съм съгласен с предложението да взимаме заеми от международни институции, за да решаваме проблеми с мигрантите. Друго няма коментирам. Сега с всичко това, което се предлага, някои ще се изкушат да вземат заеми за армия, граничари. И след година да говорим пак за финансова криза", каза българският премиер, но призова журналистите за повече въпроси след официалните изявления от срещата.

"Просто и аз исках да знам - колко сме готови в Европа да приемем бежанци - милион, два, десет. Ние сме част от европейското решение, не искаме да бъдем индивидуалисти, но ясно казахме, че трябва да взимаме решения днес. След като драматично ни привикаха в Брюксел, значи трябват ясни решения", допълни Бойко Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе