Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бойко с урок по география пред Камерън

Бойко с урок по география пред Камерън

Винаги сме се подкрепяли с Дейвид Камерън. Аз му благодаря, че дойде тук. И утре, по мое предложение, иска да види един урок по география. Нашата граница с Турция и морска, и сухоземна е по-голяма от тази с Гърция, коментира още Борисов. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет, където даде изявление след срещата му с британския премиер Дейвид Камерън.

Това, което Камерън сподели за впечатленията си за България, беше достатъчно ясно. Искам да го поздравя за решението на британския парламент и огромната подкрепа, която получи, добави българинът за решението на бриганците да бомбардират ИД.

Безспорно е, че България се справя много добре. Това е забелязано и от големите държави в Европа. Шенгенската граница, бюджетният дефицит, фиксираният курс на лева спрямо еврото, както и честността на страната ни към Еврозоната, са нещата, които биват забелязани от европейските ни партньори, изтъкна Борисов.

Стриктно спазваме финансовата дисциплина, която сме поели. Искаме да се повиши капацитетът на ЕС- съвременните реалности искат още по-добра координация и добри смени, които имаме в момента, каза още премиерът. И уточни, че предизвикателствата са такива, че сме длъжни да го направим. Но добави, че това няма да е лесно.

Присъединителните програми и еврофондовете са много важни, за да се развием като регион. В други сфери държавите, които са постигнали по-добри социални системи, не бива да допускаме да бъдат източвани, отбеляза още минстър-председателят.

Надявам се и занапред на подкрепата на Великобритания в кохезионната политика, инфраструктурните проекти и други сфери, заключи премиерът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе