Извънредни новини

Бойко: ЦСКА да се разберат с конгрес

Бойко: ЦСКА да се разберат с конгрес

Феновете на ЦСКА да се съберат и да се разберат какво искат - "ЦСКА София" или автентичното дружество. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който откри заедно с министър Красен Кралев и кметът Йорданка Фандъкова новото помощно игрище на стадион "Надежда". 

"Не се бъркам в теми, които не ме касаят и нямам право. Винаги обаче ме притеснява, когато им разделение. Факт е, че феновете на ЦСКА искаха те да участват в А група. Това желаеха, говореха и правеха. Факт е, че сега има две дружества, които могат да си играят където си искат. Въпросът вече не е във футболния съюз, не е и в държавата. Той е само в сърцата на тези от ЦСКА. И цесекарите да седнат и си направят - дали събрание, конгрес. Прегърнат се и решат - където искат там могат да играят. И в А група, и Б група. Където искат", коментира министър председателят.

"Писма ми пишат всеки ден. А това дружество, което взе купата какво е? Видях, че на трибуните е Гриша Ганчев и го искаха за президент. Цесекарите да се разберат. Държавата или в случая футболния съюз - правилно взеха решение да им дадат възможност да изберат каквото искат. Защото чувах приказки, че държавата им пречи, че някой им пречи. А се разбра, че враждата между Божков и Ганчев е такава, че разделя ЦСКА. Никой друг", продължи Борисов и обяви, че на "Българска армия" ще играе само клуб с името ЦСКА. Той похвали "Локомотив" (Сф) са ремонтите на базата и обяви, че би отпуснал за футбола и 100 млн. лева, стига клубовете да ги харчат правилно като "червено-черните".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе