Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бойко с тежък хабер за Меркел

Бойко с тежък хабер за Меркел

Бойко Борисов носи тежък хабер (вест) от Истанбул за днешната си среща с Ангела Меркел. "Ако визите за турските граждани не паднат до края на октомври, Европа поема огромен риск с бежанците". Това предупреди турският премиер Бинали Йълдъръм, който разговаря около час в двореца Долмабахче с Борисов вчера. По-късно той бе приет и от президента Ердоган. След срещите българският премиер обеща да запише и предаде посланията на Анкара до Брюксел.

"Поели сме ангажимент и с претенциите си на правови държави трябва да спазваме това, което сме приели", напомни Борисов на колегите си от ЕС. И коментира, че "лошо, хубаво, това споразумение към момента в пъти намалява бежанския натиск върху Европа". Борисов бе категоричен, че не иска България да се превръща в буфер между Турция и Европа.

Меркел на среща с Вишеградската четворка

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че решението на Великобритания да напусне ЕС е разкрило нуждата от по-добро общуване в организацията, която е изправена пред предизвикателства, свързани с икономиката и сигурността й, предаде АП. Меркел заяви това във Варшава преди разговор с лидерите на четирите страни от Вишеградската четворка - Полша, Унгария, Чехия и Словакия. Преди срещата полската премиерка Беата Шидло каза, че Варшава е склонна на компромис по противоречивата политика на ЕС за бежанците. Шидло посочи, че трябва да се намери консенсус за бежанската криза.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе