Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бойко: Ставаме газова сила (ОБЗОР)

Бойко: Ставаме газова сила (ОБЗОР)

България ще се нареди между газовите сили в Европа. Това ще стане факт от 19 април. Тогава ще започнем да вадим собствен нефт и газ от трите находища в Черно море, обяви премиерът Бойко Борисов в Стара Загора. Там се състоя форум на Старейшини ГЕРБ.
"След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася синьо гориво, ставаме конкурент", заяви премиерът. Освен това до месец ще можем да се снабдяваме с газ и от "Южен коридор". "Вече имаме акт 16 и слагаме интерконекторите на границите с Гърция и Турция. Компресорите са най-добрите. Те струват 300 млн. лева. Още повече ще ни намразят, защото объркваме финансови и икономически отношения", каза още министър-председателят.

ГЕРБ ерозира за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не, възмути се Генерала

ГЕРБ не се притеснява от съюз между ДСБ и Татяна Дончева. "Те са едната коалиция – пак няма да им стигнат гласовете срещу нас. Кои ще са другите?". Това попита премиерът Бойко Борисов вчера в Стара Загора на форум на Старейшини ГЕРБ. Той смята, че с успехите си партията си е навлякла големи врагове. „Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Изгодно е само на ГЕРБ, но не за държавата", отсече премиерът. Борисов не приема критики "от хора, които не са сложили две тухли една върху друга". „Не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма. Осъзнахме им тактиката, която цели дестабилизация. Да имаха 20-30%, да сме равностойни, да ги разбера. Но с няколко процента искат да разбутат държавата –това значи, че пазят някакви чужди интереси. Да кажат какви са", призова лидерът на ГЕРБ.

Борисов е убеден, че стабилността на управлението може да се гради само на повече диалогичност. „Но се оказа, че много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия и много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са", се възмути премиерът. И попита:„Ще можем ли да даваме над 200 млн. на Калфин да си прави социална политика, ако не са изработени от другите министри. За да дадем 20 млн. на Спешната помощ, трябва и другите министри да са работили добре. Дали сме над 250 млн. на екологията, за да затворят програмите, 300 млн. национални средства и над 1, 5 млрд. европейски пари са отишли за земеделие".

Навлякохме си могъщи врагове заради битката с контрабандата, заяви премиерът

„Правителството постигна ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите", посочи лидерът на ГЕРБ. Според него водената борба с контрабандата е основен способ за създаване на могъщи врагове. „Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега", увери още Борисов. Над 300 старейшини, членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха на Шестия зимен университет в Стара Загора. Домакин на форума бе кметът на града Живко Тодоров.

Бойко поправя училище, канят го на дискотека

Премиерът Бойко Борисов получи покана за дискотека от кмета на Карнобат Георги Димитров. Министър-председателят си я заслужи, след като обяви, че държавата ще допринесе за ремонта на основно училище "Христо Смирненски", чийто покрив и втори етаж изгоряха при пожар на 23 март. Борисов увери, че след като се разплатят застрахователите, правителството ще дари останалите средства за възстановяване на училището. В замяна кметът покани премиера на дискотека в училищния двор за първия учебен ден, когато децата ще се върнат в ремонтираната сграда. Той вече е обещавал такава забава на учениците си.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе