Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бойко: Разписах 3,5 млн. за МВР

Бойко: Разписах 3,5 млн. за МВР

Общо 3,5 милиона лева разписах днес за МВР, заяви премиерът Бойко Борисов по време на освещаването на дарение за пловдивската пожарна.

Премиерът Борисов обясни, че са предвидени 700 хил. лв. за ремонт на автомобилния парк на МВР. Половин милион лева ще бъдат дадени за специалните полицейски сили. 720 хил. лв. - за зимни автомобилни гуми. Ще има средства и за смяна на принтери и компютри в почти всички дирекции на МВР. Има средства и за доставка на гориво, за ремонтиране на приемни за граждани и др.

Ако някой още иска да събори държавата – да заповяда", каза Борисов.

Той отново припомни, че правителството е запълнило дефицита в държавата, който е бил при управлението на Орешарски - отделил е 100 млн. лв. за пенсионерите, над 100 млн. лв. за тютюнопроизводителите и над 50 млн. лв. за животновъдите през 2015 г. Отделени са били средства за заплатите в Спешна помощ, за учители и социални работници.

Днес също е било разпоредено да бъдат закупени нови над 200 микробуса и автомобили за специалните полицийски сили за превозване на бежанци. Премиерът Борисов призова работещите в системата на МВР да не се подвеждат и да не бъдат употребявани. По думите му, ако някой ги употреби "грехът ще си го носят сами".

Той припомни, че 80% от всички тези средства са от европейски фондове, които са били спрени при предишното правителство. Борисов каза още, че е бил на стаж в пловдивската пожарна и през това време не е позволил на никой друг да влезе пръв в огъня и затова винаги ще милее за тези хора и за хората от системата на МВР.

Премиерът Борисов присъства на церемония, на която пловдивската пожарна получи дарение от Канада – цял контейнер с термично облекло за пожарникарите. На церемонията присъства и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" - главен комисар Николай Николов, областният управител Розалин Петков и кметът на Община Пловдив Иван Тотев.

540 рапорта за напускане от системата на МВР са подадени от началото на протестните действия, заяви главният секретар Георги Костов на МВР, цитиран от "Фокус".

"Такива мерки може да има единствено и само за извършени противоправни действия. Ако формата на протеста е свързана с нарушаване на обществения ред, мерки ще бъдат взети, но всеки служител има право да извършва протестни действия ако спазва необходимите за това законови разпоредби", каза Костов.

"Събрах в Пловдив непримирими врагове", продължи премиерът Бойко Борисов, визирайки кмета Иван Тотев и новоназначения областен управител Здравко Димитров.

"И ако те не работят за благото на народа, владиката ще ги накаже.", заплаши премиерът, пише Trafficnews.

Ситуацията между двамата първи в Пловдив, Борисов пренесе към недоволните в системата на МВР.

Междувременно пловдивските пожарникари днес получиха дарение от 1500 комплекта специализирана екипировка, които са дарение от Канада, предаде  Plovdiv24.bg.

Новите придобивки бяха осветени от пловдивския митрополит Николай, който подари на огнеборците икона на свети Илия, за да бъде техен закрилник.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе