Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ботевият път се превърна в джунгла

Ботевият път се превърна в джунгла

Оборката ще струва 50 000 лв. на държавата

Ботевият път, по който трябва да преминат походниците от Козлодуй до Околчица, е заприличал на джунгла заради буйната растителност. Някои от участъците са в изключително тежко състояние и преминаването по тях е невъзможно. Няколко седмици преди началото на похода от областната администрация във Враца обявиха обществена поръчка за разчистване на трасето.

Парите, които са предвидени за оборката е 50 000 лв. От администрацията съобщиха за „Стандарт", че само една фирма е кандидатствала за извършване на почистването. Преди дни офертата е била отворена. Документите за участие за изрядни и отговарят на изискванията. Предстои да се подпише договорът с участника в процедурата.

Фирмата-изпълнител ще трябва да коси близо 240 дка тревни площи, а след това да събере и извози тревата. Планирано е и орязване на храсталаците, както и опасни клони, надвиснали по пътя.

Обществената поръчка включва и ремонт на указателните табели по пътя на четата, както и изграждане на малко мостче при река Скът, по което ще преминат походниците.

Походът се провежда всяка година от 27 май до 2 юни. Стотици участници от цялата страна преминават по 120-километровия Ботев път от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе