Извънредни новини

"Ботев" зарадва шефа с 2:1 над "Литекс"

Пловдив. "Ботев" зарадва Цветан Василев и феновете си, като свали "Литекс" от върха. "Канарчетата" записаха победа от 5 октомври - 2:1. "Жълто-черните" шокираха гостите с два бързи гола на играчи, които рядко влизаха като титуляри до сега - Луис Енрике и Георги Сърмов.

"Оранжевите" живнаха едва през втората част. Тон за това им даде съдията Георги Йорданов. Той изгони Бобан Грънчаров след два бързи картона. После реферът тръгна да компенсира и прати под душовете и Илия Миланов от "Литекс". В края на срещата Георги Славчев върна един гол. "Минахме сериозен катаклизъм. Бързо се влиза в криза, но трудно се излиза.

Собственикът Цветан Василев ни каза, че има доверие в нас и не може да го снеме с 2-3 мача", обяви Александър Александров. "Реферът бе неадекватен! Защо изгони Бобан? Имаше и две чисти дузпи за нас", каза още спортният директор на "Ботев".

"Време беше да бием. Имахме по-чистите положения. Нормално бе да има среща с Цветан Василев", добави Станимир Стоилов. Загорчич пък прие трудно загубата и изригна: "Титлата не ни е цел. Това, което искаме, е да участваме в евротурнирите".

Най-запалените фенове на "Ботев" намериха алтернативен начин да заобиколят наказанието, наложено от БФС. Срещата с "Литекс" трябваше да се играе без публика. Ултрасите обаче си осигуриха ВИП гледка. Те се добраха до покривите и терасите на 5 блока, които са в непосредствена близо до стадиона. Така около над 100 "бултраси" даже успяха да вдъхнат кураж на любимците си с песни от нестандартните места, които бяха заели.

"Стандарт" научи, че предприемчиви собственици на апартаменти са припечелили добре. Те са прибирали пари, шишета ракия и дори зеленчуци от готовите на всичко, за да са близо до "канарчетата", запалянковци. След края на двубоя срещу "Литекс" футболистите на "Ботев" аплодираха момчетата и момичетата с жълто-черни шалчета. По-късно пък 30-ина "бултраси" причакаха играчите и треньорите пред съблекалните на Колежа. Там те им благодариха за сърцатата игра и обещаха мощна подкрепа в предстоящите 2 поредни гостувания за Купата и в шампионата.

"Вкараха ни 3 гола от 1 удар в "Надежда" и оттам попаднахме в дупка", изригна Боби Галчев от "Ботев" след победата на "Литекс". "Добре е, че успяхме да ударим "Литекс" и да се съвземем. Феновете трябва да знаят, че се раздаваме и хвърляме всичко от себе си на терена за "Ботев" и за тях", каза още борбеният халф.

"В началото на декември мога да играя", обяви обнадеждено контузената звезда на "Ботев" Тодор Неделев, който изгледа от ложите успеха на съотборниците си. "Има шанс да се върна на терена, преди да премина в "Майнц" след Нова година. Мисля, че не липсвам толкова много на отбора. Днес Вандер се справи отлично на моя пост. Добре е, че Стоилов остава треньор на тима, защото върши отлично работата си", изрази мнението си талантът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе