Извънредни новини

"Ботев" (Пд) почна без четирима футболисти

Отборът на "Ботев" (Пловдив) започна подготовка без четирима от своите футболисти, тъй като договорите им бяха прекратени. Това са защитникът Пламен Николов и халфовете Християн Казаков, Владимир Айтов и Валентин Томов разтрогнаха контрактите си по взаимно съгласие и вече не са част от "жълто-черния" тим.

Разговори за прекратяване на договорите предстоят още с Даниел Генов, Нико Варела, Жоел Чибамба, Димитър Алексиев и част от младите играчи в отбора, които също не влизат в плановете на спортно-техническия щаб.

През функционални и медицински изследвания ще преминат футболистите на Ботев непосредствено преди началото на зимната подготовка.

Традиционните за началото на годината прегледи ще се извършат в рамките на два дни - 5 и 6 януари във ВМИ Пловдив.

Ден по-късно, на 7 януари, представителният отбор на Ботев стартира подготовката си за пролетния дял от сезон 2015/2016. 

Отборът на Ботев ще прекара основната част от зимния си подготвителен период в турския град Анталия. Жълто-черните ще се готвят в средиземноморския курорт в продължение на 24 дни - от 19 януари до 12 февруари. До заминаването си за южната съседка „канарчетата" ще тренират на терените на клубната база.

На турска земя Ботев ще проведе и по-голямата част от предсезонните контроли. По време на лагера възпитаниците на Николай Костов ще изиграят шест проверки като съперниците в четири от тях вече са уточнени. Датите на приятелските срещи в Турция са както следва:

23.01. БОТЕВ – Поли Тимишоара (Румъния)

28.01. БОТЕВ – Висла Краков (Полша)

31.01. контролна среща

05.02. контролна среща

08.02. БОТЕВ – Черноморец Одеса (Украйна)

11.02. БОТЕВ – Рудар (Черна гора) за годината занимание е с начален час 14:00 на базата в Коматево.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе