Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

"Ботев" с най-модерно игрище за тренировки

Пловдив. Футболистите от "Ботев" вече разполагат с най-модерната тренировъчна база в цяла България. За официалното откриване на спортния комплекс на "Коматевско шосе" пристигна и собственикът на футболния клуб Цветан Василев. "Футболен комплекс Ботев 1912" е изграден върху площ от 66 034 кв.м. Включва 6 футболни терена, хотел, многофункционална спортна площадка, два басейна, джакузи, сауна, парна баня, писта, пясъчник, спортно-възстановителен център, паркинг, фен-магазин, фен-кафе, зала за пресконференции, фитнес и трибуна с 2000 седящи места.

25 деца от школата на пловдивчани още вчера се преместиха от общежитията на Спортното училище в новата база, която разполага с 80 двойни стаи. "Днес е един от най-щастливите ми дни в живота, защото успях да реализирам една мечта, с която бях захранен в момента, който поех тежката задача да подпомогна развитието и оцеляването на "Ботев". За това бих могъл да кажа, че развитието от голата поляна в Коматево до това бижу, наистина в някаква степен реализира развитието на "Ботев" в последните 2,5 години.

Този прекрасен резултат нямаше да бъде възможен без доверието на Община Пловдив. Убеден съм, че ще докажем правотата си и решителността на новия стадион "Христо Ботев". Аз обещах да направим това вместо за 3г., за 2г. Вярвам, че с тази основа "Ботев" не просто ще бъде най-добрия в България, а ще може успешно да се конкурира на Европейското поле", заяви собственикът Цветан Василев. Веднага след откриването на комплекса в Коматево юношите на "канарчетата" играха контрола срещу връстниците си от Лудогорец.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе