Извънредни новини

"Ботев" Пд изхвърли "Левски" от Купата на България

Коматево. "Ботев" Пловдив победи с 2:0 "Левски" в реванша от четвъртфиналите за Купата на България и така изхвърли "сините" от надпреварата. Първият мач преди седмица завърши 3:1 в полза на столичани. Заради гола си на чужд терен "канарчетата" в крайна сметка се класират за полуфиналите. 

На стадиона в Коматетов първото полувреме бе равностойно, като малко преди почивката "сините" имаха възможност да открият, но след разбъркване Цветан Генков не успя да се разпише. Станислав Ангелов пък замени принудително Орлин Старокин в 24-ата минута.

Всичко по-интересно в мача се случи през втората част, когато "Ботев" стигна до два гола. Първо в 50-ата минута Луис Педро вкара след грешка в "синята" отбрана, а минути по-късно пропусна да удвои. Феребори Доре пък в 72-ата минута в крайна сметка реализира за 2:0.

Между двата гола Рафаел Бастос реализира, но попадението бе отменено заради засада. Същото упражнение се повтори и в 80-ата минута, когато Станислав Тодоров отново отмени гол на Бастос.

До края на мача "Левски" така и не успя да застраши вратата на "Ботев", въпреки че игра в нападение с Димитър Макриев и Цветан Генков. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе