Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Борците капо на старта в Будапеща

Борците капо на старта в Будапеща

Българите останаха капо в първия ден от световното първенство по борба в Будапеща. При свободняците в кат. до 55 кг 37-годишният ветеран Иван Джорев започна с успех, но във втория кръг претърпя инфарктна загуба от германеца Марсел Евалд с 1:2. При 66-килограмовите живеещият в САЩ дебютант Борислав Новачков отстъпи още на старта от японеца Иноуе - 5:5. Съперникът му взе последната точка, а с това и победата. Любен Илиев (96 кг) започна с технически туш срещу латвиеца Ламац - 7:1, но на осминафиналите падна с 0:7 от украинеца Павло Олейняк.

Днес за шампионата на планетата заминаха женският ни тим и националът Кирил Терзиев. Тимът ни е без състезателка в тежка категория до 72 кг, където се бори Станка Златева. Двукратната олимпийска вицешампионка в момента не се състезава. Златното момиче от Крушаре реши да влезе във "ВИП Брадър".

"Разговарях с нея, мисля, че догодина може и да се върне за европейското, но все пак тя си преценява", обяви треньорът Серафим Бързаков. "В момента обновяваме отбора. Надявам се момичетата да имат самочувствие и да покажат това, на което сме ги учили. Травми в момента няма, всички са горе-долу здрави, само малко сега гладуват", допълни наставникът.

"Не искам да говоря предварително за шансове за медал. Чувствах се добре на изминалите турнири", сподели пък Кирил Терзиев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе