Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

На Боровец се възроди БКП

На Боровец се възроди БКП

Боровец. На Боровец се възроди БКП. На фона на цялата дестабилизация на държавата техните наизустени опорни точки звучат като комунистически манифест. Това правителство е "силно" в безпрецедентната си изолация - вътрешна и международна. Като знаем, че през годините БСП и ДПС бяха хващани за купуване на гласове, а последният пример е от Варна и Врачанско, където имаше ефективно осъдени за схема за купуване на гласове в полза на ДПС.

Курортната сбирка планирана на митинг

Божидар Лукарски, СДС

Курортната среща между БСП и ДПС била планирана по време на съвместния им митинг в столицата.
Ние обсъждаме важни за България въпроси, за разлика от тях и подготвяме пътната карта за спасяване на България. Желание да се включат в Реформаторския блок засега има от Обединени земеделци, ЕНП на Мария Капон и БДФ. В ГЕРБ има голям десен потенциал, но трябва да го развият. За предизборната коалиция е изключено да разговаряме с ГЕРБ, но след изборите - божа работа.

Местан: Премиерът ще издържи на бури

Премиерът Пламен Орешарски е готов да издържи на още политически бури, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след семинара в Боровец. "При тези дефицити, а също така и обстановката, в която се работи, ние трябва да сме в максимална кондиция" каза той. "Просто - кабинетът Орешарски е един добър резултат. Може би най-силното правителство е обект на най-силните атаки. Излизаме от този семинар може би по-подготвени и в по-добра кондиция. Тук ние не сме взели решения, а доближихме позиции", допълни Местан. Той се се обърна към ГЕРБ и ги покани на политическата сцена и дебатите в парламента.

Ще снемем тежестта от гърба на народа

Пламен Орешарски, премиер

Следващата година ще е по-тежка за работата на кабинета. Ще направим всичко възможно тази тежест да остане в рамките на кабинета, а не да падне върху гърба на българските граждани. Ще се стремим реформите и реорганизациите да бъдат извършени така, че да бъдат усетени по максимално лек начин от хората.
Имаше период в началото на развитието на политическата ни система, когато партиите се финансираха по неясен начин от съмнителни бизнеси. Мисля, че не е хубаво да се връщаме в този период.

Бърза писта за изборния кодекс

Парламентът скоро ще се захване с Изборния кодекс, обеща вчера лидерът на БСП Сергей Станишев. Това ще се случи веднага след приемането на Бюджет 2014 във вторник. "Амбицията ни е новият Изборен кодекс ускорено да бъде внесен в НС и да започне неговото разглеждане първо в комисиите, след това и в пленарна зала", обясни Станишев.

Изпратиха ги с вувузели

Барабани и вувузели се чуха на Боровец 10 минути след началото на заключителната пресконференция на властта в хотел "Рила". Оказа се, че двайсетина души скандират срещу правителството в подножието на снежните писти. Част от министрите дори коментираха, че първоначално помислили, че им се причува. "Това са едни и същи хора, които ходят с барабани и дюдюци навсякъде, няма ка да ни притесняват. Има вече професия протестиращ. Тези хора долу се промотират чрез нашата пресконференция", каза соцлидерът Сергей Станишев и сравни протестиращите с паразити.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе