Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Боровец отново пожела СК в ските

Боровец отново пожела СК в ските

Боровец отново влиза в борбата за домакинство на състезания от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Новината разкриха от ръководството на БФ ски и от концесионера на пистите и ски съоръженията - "Бороспорт". "Без съмнение, курортът има отлични шансове в близките години отново да кандидатства за домакин на кръг или дори кръгове от Световната купа", каза шефът Цеко Минев на брифинг преди откриването на старта от Европейската купа. Утре и в неделя на писта "Попангелов" ще се проведат съответно гигантски слалом и слалом.

"Щастлив съм, че Боровец се връща на картата на световните ски", допълни Минев. На брифинга бе и легендата Марк Жирардели. "За мен е специално преживяване отново да съм тук, където преди 30 години спечелих една от най-паметните за мен победи в СК. Очаквам страхотен уикенд", добави Жирардели, видимо разчувстван.

"Моят любим Боровец се завръща. Пистата е отлично подготвена", заяви скиор номер едно на България за всички времена Петър Попангелов. Спортният директор на "Бороспорт" Георги Кочов също очаква страхотен уикенд. В състезанията ще участват 90 скиори. В българския тим са включени Стефан Присадов, Георги Нушев, Алберт Попов, Йоан Тодоров и Камен Златков.

Кръгът бе открит официално от премиера Пламен Орешарски, а президентът Росен Плевнелиев ще закрие състезанията. Петър Попангелов и Марк Жирардели заедно с шефовете на федерацията разгледаха изложба, посветена на историята на Боровец.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе