Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов заговори за оставка на Нено Димов

Борисов заговори за оставка на Нено Димов

Премиерът Бойко Борисов заговори за отстраняване от кабинета на екоминистъра Нено Димов. Ще обсъдя оставката му с коалиционните партньори, заяви Борисов пред журналисти след края на Консултативния съвет при президента Румен Радев. Димов е квота на патриотите, предложен е в правителството от ВМРО. Днес той стана първият министър в най-новата ни история, който бе изведен от кабинета си и отведен на разпит в Спецпрокуратурата. Срещу него има две проверки - за водната криза в Перник и за вноса на италиански боклук у нас. МОСВ е органът, който дава разрешенията за влизане на сметта в България и депонирането й на площадки у нас. Повече от седмица тече разследването на прокуратурата, ДАНС и МВР за незаконния боклук от Италия и връзката му с калабрийската мафия Ндрангета.

В същото време продължават разпитите в следствието "Г.М. Димитров"за водата на Перник. В момента там е прокуристът на ВиК Перник Камен Каменов.

По неофициална информация още сутринта е била разпитана и бившата кметица на Перник Вяра Церовска. Домът и бил обискиран.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе