Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Да е напук на Борисов, вижте какво съчини Манолова

Да е напук на Борисов, вижте какво съчини Манолова

Д

Мая Манолова пак реши да се мери с Борисов. Два дни след предложението му за нова конституция и Велико народно събрание, тя обяви, че ще е изпратила открито писмо до президента от името на "Изправи се.БГ", с което го призовава да се възползва от конституционните се правомощия и да инициира референдум.

Манолова решила да се питат хората по 6 въпроса, свързани с независимостта на съдебната система, реформата в нея, разделението на властите, широкото гражданско участие във властта. Има и въпрос за защита на природата.

Бившият омбудсман надълго и нашироко се аргументира, че държавния глава, както и една пета от народните представители имат право да внесат подобно искане.

Президентът Плевнелиев досега инициира три референдума, резултатите от които по никакъв начин не доведоха до някаква промяна. Затова и това предложение цели единствено да спре рестарта на политическата система и да остави на терена само старите политически муцуни, част от които е и самата тя.

Ако президентът се хване на въдицата на Манолова, ще потвърди съмненията, че работи за интересите на олигарсите, които не искат промяна на системата, а смяна на правителството, за да сложат свое.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе