Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов уволни шефа на АПИ

Борисов уволни шефа на АПИ

Скандалите с винетките доведоха до оставката на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов. Тази сутрин той беше привикан при премиера Бойко Борисов заедно с цялото ръководство на АПИ и регионалния министър Петя Аврамова, за да представи доклад за ситуацията с винетките и въвеждането на тол системата.о. След разговора премиерът е поискал оставката на инж. Светослав Глосов, който я е подал пред регионалния министър Петя Аврамова, съобщиха от правителствената пресслужба.

Системата за електронно таксуване по републиканската пътна мрежа заработи в края на декември, но се оказа, че има проблем при конвертирането на хартиени в е-винетки, както и че има забавяне на монтажа на апарати за самотаксуване на граничните пунктове.

Веднага след първите масови недоволства на шофьорите Борисов разпореди да бъдат уволнени двама ръководители от АПИ, както и един съветник на министър Аврамова. на 5 януари бяха освободени Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа, Антон Антонов, директор на Националното ТОЛ управление в АПИ, както и Радослав Николов, съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие.

По късно от АПИ признаха, че фирмата изпълнител не е направила софтуера както трябва. 

Глосов, който е бивш шеф на Камарата на строителите, оглави УС на АПИ на 26 юни миналата година, сменяйки на поста Дончо Атанасов.

 

 

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе