Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов за употребата на сила: Горчиво съжалявам

Борисов за употребата на сила: Горчиво съжалявам

Най-късно във вторник или в сряда ще завърши проверката на МВР дали полицаи са употребили сила срещу протестиращите. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Брюксел за срещата на върха на Евросъюза. Клипове показаха как униформени завличат зад колоните пред Министерски съвет младежи, които после ритат и удрят.

„Горчиво съжалявам, никога това не е било толерирано от нас”, каза Борисов относно обвиненията, че полицията е употребила сила срещу протестиращи.

Премиерът направи коментара си по повод студента в Хага - Евгени Марчев, който беше приет в „Пирогов” след задържане от СДВР на 10 юли, а по-късно доброволно напусна лечебното заведение.

Студентът, родителите му, както и организаторите на протеста твърдят, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет. МВР започна разследване и отстрани установените полицаи от опазването на обществения ред. От "Пирогов" обаче пуснаха становище, че младежът не е имал сериозни увреждания.

В същото се появиха публикации, че Евгени е издънка на видна фамилия комунисти.

"Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон, или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, ни караха да маршируваме на манифестации с червени връзки. Така че, тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да видят света. Време е в обществото да се проведе дебат по много теми", заключи Борисов.

Премиерът коментира и протестите в страната, на които присъстват много млади хора, много от които учат или живеят в чужбина:

„За наша радост, демокрацията е дала възможност на част от протестиращите да учат в чужбина...На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки. Тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света”, завърши Борисов.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе