Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов се срещна с Путин и Медведев /ВИДЕО/

Борисов се срещна с Путин и Медведев /ВИДЕО/

НА ЖИВО ТУК

Започна срещата между премиера Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин.

Очаква се двамата да обсъдят по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката и туризма, както и актуални международни въпроси.

Започна срещата на българския премиер Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин. Двамата ще разговарят на втория етаж на Кремъл, в представителния президентски кабинет.

От нашата делегация в разговорите участват вицепремиерът Томислав Дончев, , енергийният министър Теменужка Петкова и посланика ни в Москва Бойко Коцев.

От руска страна на срещата са Юрий Ушаков, външнополитически съветник на Путин, Денис Мантуров – министър на промишлеността и търговията и Александър Грушко, зам.-министър на външните работи, отговарящ за Европа.

Уважаеми г-н премиер сърдечно ви приветствам. Много се радвам, че приехте поканата ми, обърна се Путин към Борисов. Скоро отбелязахме 140 г. от Освобождението и чествахме 24 май, отбеляза руският президент.

На свой ред Борисов напомни, че това е третата среща между двамата. Първата беше в Гданск, втората в София и третата сега. "Чувахме се по телефона, обменяхме мнения. Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знате какви проекти правим. В сферата на сигурността и борбата с тероризма работим много добре с вашите служби. Добре работим и в сферата на туризма и земеделието. След 10-15 дни светът ще е футбол, желая ви успехи на световното по футбол", заключи Борисов.

Преди това Борисов се срещна с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев в приемния дом на правителството.

В официалната българска делегация в Москва са вицепремиера Томислав Дончев и министрите на финансите, енергетиката, културата и туризма. Обсъждат се темите за противодействието на тероризма, икономическите взаимоотношения между България и Русия, туризма, енергетиката и други.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе