Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: След Еврозоната, днес пак радост!

Борисов: След Еврозоната, днес пак радост!

След приемането на България в чакалнията на еврозоната и в европейския банков съюз, имаме също повод за радост. За българските експерти това е най-ценното нещо за спазване на правилата на ядрената енергетика. Това обяви премиерът Бойко Борисов, по повод приемането ни в Агенцията за ядрена енергия.

Борисов благодари за получената възможност. "Ние ставаме 34-я член на Агенцията за ядрена енергия към Организацията за икономическо сътрудничество. Това е междуправителствена агенция за сътрудничество между страни, които търсят по-високи постижения в технологиите, науката, околната среда и др.”, каза премиерът.

От Агенцията за ядрена енергия поздравиха България за членството. „Членството на България в агенцията е в полза на всички страни. Днес е много важен ден не само за България, но и за ОСИР – това е плод на нашите усилия да направим организацията по-глобална и приобщаваща”, коментираха представители на ведомството. По време на конференцията стана ясно още, че България получава около една трета от електричеството си от ядрена енергия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе