Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Путин да дойде, да види тръбата

Борисов: Путин да дойде, да види тръбата

"Всеки има право да търси алтернативни трасета, ние търсим алтернативна дезивифиркация. България спазва процедурите на ЕС, ние не сме нито Сърбия, нито Турция. При нас се одобряват от ЕС и са с 1 милиард по-евтини тръбите и трасето. Ние имаме над 140-150 км, които са изкопани и имат тръби. Преди няколко сдмици бяхме със сръбския министър на границата. Освен това припомням, че открихме връзката с Турция, която при нас се нарича Балкански поток. Може би на Путин му е стара информацията. Но нека заповяда и ще види. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" по bTV по повод коментара на руския президент Владимир Путин, че страната ни бави изграждането на "Турски поток". 

"Аз съм направил всичко, което съм обещал и понеже искат гаранции, аз гаранциите ги имам. Даже в Стратегическото партньорство, което в Белия дом разписах го има това трасе, демек имаме одобрение и от тях, коментира още премиерът Борисов. 

Сигурно не им е приятно чисто политически, че България е толкова силен, лоялен член на НАТО и ЕС, коментира още премиерът Борисов.

Той отбеляза, че България спазва всички правила и препоръки на ЕС.

"Да си на камината в Белия дом и то в компанията на неговия заместник - това е много добре", коментира посещението си във Вашингтон Борисов.

"Видях ролята на телевизията, на медиите. Винаги дават президента Тръмп с едни изкривени физиономии, с едни дупки по бузите. А той е един изключително симпатичен човек. Уникален! Беше толкова подготвен по всички теми и ме разбра", каза Борисов. И обясни, че от медиите е останал със съвсем други впечатления за американския президент.

И продължи:

"Не са много българите, които са посрещани с 21 топовни салюта! Беше ми драго заради България!", каза още Бойко Борисов.

После се върна на темата за свободата на медиите. И сподели, че е видял бутане и крясъци на пресконференцията на Тръмп от страна на американските медии. И подчерта, че не би искал да види това в България.

Борисов благодари на държавния секретар Майк Помпео - много добре бил подготвил президента Тръмп.

Гледайте по другите посещения колко често се събират тримата заедно - Тръмп, Помпео и Пенс, посочи Борисов.

Американците пращат човек по темата за медиите, защото аз поисках, каза още министър-председателят.

Бойко Борисов каза още, че лично ще посрещне американския представител по енергетика и ще го заведе в Козлодуй. 

"Поискал съм да дойдат в тези сфери, в които искам да хвана бика за рогата", обобщи Борисов.

Но добави: "Автоцензурата аз не мога да я контролирам!"

Очаквайте подробности!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе