Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Не проверявам, а се радвам на строежите

Борисов: Не проверявам, а се радвам на строежите

Не проверявам, радвам се на това, което правят българските строители! Като психотерапия ми е! Зимата е мека, не спирайте със строителството! Това заяви на извънредното заседание на правителството премиерът Бойко Борисов. На него всеки един от министрите докладваше какво е свършено във ведомството му през годината и какво предстои.

"До три минути време за реклама!", скастри Борисов министрите, многословно излагащи постиженията на ведомствата си, още в началото на заседанието.

А конкретната реплика на Борисов за строителите бе отправена към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Отчитайки какво се прави и как напредва строежът на АМ "Струма", тя коментира, че инспекциите на Борисов стягали строителите. "Не ги инспектирам, радвам им се", няколко пъти каза министър-председателят.

"Магистрала "Струма" е страхотен проект, трябва да се види на живо", възкликна Бойко Борисов. "Последното отчуждаване, влизате на "Младост", вкарвайте машини и да стигнете до "Тракия", че петък и неделя до Горубляне е ад. Зимата е мека, не спирайте със строителството. Същото е и с "Европа", продължи премиерът Борисов.

Той продължи с темата за водната криза в Перник. Вчера инспекцията му тръгна от миньорския град и продължи към "Струма", където видя и как напредва строителството на тунела "Железница" - най-голямото такова пътно съоръжение у нас.

Съгласувал съм - да опънем нов магистрален тръбопровод за Перник, каза още Борисов. Според него така щяло да излезе по-евтино, защото водопроводната мрежа на Перник била от 50-те години и тръбите толкова амортизирани, че веднага се пукали, когато се подаде по-голямо налягане.

"Масово в страната се уплашиха щом видяха, че от вчера полиция и прокуратура разследват какво се случва в Перник. Сега там се работи всеки ден, всеки час", продължи Борисов. И предложи, обръщайки се към министрите си: "Можем ли да обединим всичките ВиК в едно дружество? Подобен проблем като този в Перник има и в Плевен, Шумен, Добрич".

Премиерът коментира и горещата новина от икономическия министър Емил Караниколов, че има "един кран, с който можеш да пускаш и спираш водата на цял Перник". "Това е безумие. А се случва точно преди изброите", каза Борисов.

На 15 януари тол системата трябва да работи, никакъв май! Изненадайте ме, заръча още на министър Петя Аврамова Борисов.

Регионалният министър Петя Аврамова отчете, че годината в областта на пътищата е била напрегната. "През 2019 г. отчитаме напредък по всички стратегически проекти - "Европа", "Хемус", "Струма". Довършването на "Хемус" е приоритет, правителството го доказа. Така 223 км. ще се изграждат от "Хемус", тя трябва да е готова до 2023 г.", отчете тя.

Премиерът Бойко Борисов прекъсна с коментар и изложението на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Докато тя докладваше как върви изграждането на "Балкански поток" и другите енергийни проекти, премиерът се сети и за спирането на "Южен поток". "Южен поток" бе спрян заради корупция. Не заради друго. Щяхме и него да защитим. И не случайно сега строителството за него е с един милиард по-евтино", каза Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе