Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов към противниците си: Простено да им е

Борисов към противниците си: Простено да им е

Кърджали. „Когато ГЕРБ се върне на власт ще завършим Неделното училище, това ще бъде един от приоритетите ни за Кърджали", обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на визитата си в родопския град. Заедно със своя заместник Цветан Цветанов, областния лидер на партията Цвета Караянчава разгледаха новопростроената сграда на училището към храма „Св. Йоан Предтеча" в кв. Веселчане.

Гостите и децата изслушаха урока за отец Николай Величков за опрощението преди Сирни Заговезни. Свещеникът, който поиска прошка и каза, че ще даде прошка и на троловете, призова всички да направят това, за да пречистят душите си.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще прости на опонентите си в парламента по повод предстоящия християнски празник, а ще поиска прошка от този, от който почувства, че трябва да поиска.„,Простено да им е. За глупостта им, нека да им е простено", подчерта Борисов.

Запитан кой стои зад „България без цензура", той отговори, че има принцип и не коментира другите партии.„Не обръщам внимание на Бареков. Хора, които още не са се явявали на избори да казват, че от тях зависи съдбата на държаната, имат още много път да извървят. А и като нямат слушалки в ушите, по които да им диктуват какво да говорят, как ще стане? Но съм учуден от ВМРО и Красимир Каракачанов, които няколко пъти сме ги подпомагали и за избор на кмет, и за общински съветници. Това не го разбирам. Надали през последната година сме се променили толкова, това ме изненадва", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Гледам си моята партия. И ако ГЕРБ е силен, то е защото ГЕРБ строи. Всички пътища в региона са по време на нашето управление, затова хората близо година след оставката идват и ни благодарят", подчерта още Борисов. В тази връзка той припомни как ГЕРБ харчи партийните субсидии. „Досега над 200 хиляди дадохме за Неделното училище в Кърджали и още ще дадем. Повече 9 млн. лв. сме дали за възстановяване след земетресения, наводнения, за строеж на църкви и джамии в различни места на страната. Ние сме партия, която е независима при вземане на решения, никой не стои зад нас, именно затова всички са срещу нас, затова е цялата ярост срещу нас, защото не сме част от статуквото", категоричен бе Борисов.

След като посетиха храм „Св. Йоан Предтеча" Борисов и Цветанов присъстваха на тържественият концерт, с който бе отбелязана 7-та годишнина от създаването на местната структура на ГЕРБ Кърджали.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе