Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Пробваха пуч

Борисов: Пробваха пуч
  • Има координирана атака срещу правителството, шествието трябваше да е кулминацията и да направят пуч, каза премиерът в Брюксел

Опит да бъде направен пуч срещу правителството разкри премиерът Бойко Борисов в Брюксел. Има координирана атака срещу кабинета, каза той. И изтъкна, че кулминацията на заговора трябвало да е шествието на Радев в София.
Борисов посочи, че част от този план са днешните публикации в испанския в.“Ел Периодико“. Изданието публикува стари и опровергани слухове за имоти на премиера в Барселона, обявявайки, че правоохранителните органи страната разследват евентуална негова връзка в схема за пране на пари.

ВИЖ ОЩЕ: Радев шоу пред Апостола

„Нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Ходил съм последно сигурно преди 15 години, когато бях кмет”, за пореден път каза Борисов пред журналисти в Брюксел и подчерта, че полицаи и прокурори не са го търсили във връзка със случая.„Подбрани са хора, които някои не съм ги виждал по 10-15-20 години, дори“, обясни пъкления план за пуч премиерът. И заяви, че сюжетът далеч не е нов. Той обърна внимание и кой е подал сигналите, по които тече разследването. „Децата на разузнавачите от ГРУ, които сега са и в Европарламента, го говореха всичко това“, заяви Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Пред Апостола: Радев даде залп за партия

"Аз ги разбирам тия ченгеджийски номера. За това нещо преди 2 месеца ни предупредиха. Трябваше да излизат понеделник, вторник, сряда, четвъртък по една статия, нещо обаче се объркаха... Целта беше шествието да е пика и да направят пуч“, заяви Бойко Борисов. На 19 февруари, когато бе церемонията в памет на Васил Левски, президентът Румен Радев се включи в шествие, организирано от шефа на общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев. Мероприятието обаче прерасна в БСП митинг за възхвала на Радев, който ухилен до уши си правеше селфи с електората на фона на портретите на Апостола. Участниците в митинга освиркаха столичния кмет Йорданка Фандъкова, докато тя произнасяше слово. На следващия ден ГЕРБ поиска Радев да се извини на българите за оскверняване паметта на Левски.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова ползва Радев в битката за БСП-лидер

„Отнасям се с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие“, коментира още премиерът без да назове по име президента.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе