Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов прие оставката на Цачева

Борисов прие оставката на Цачева

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на правосъдния министър Цецка Цачева. Повод бе скандалът със закупения от нея луксозен апартамент. От правителствената информационна служба съобщиха, че двамата са обсъдили свързаната с името на Цачева имотна сделка в столичния кв. "Изток". Пред премиера Борисов тя заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

МОТИВИТЕ НА ЦАЧЕВА: Не искам да преча на проверките

Новината за оставката на Цачева обиколи държавата към 11 ч., след като стана ясно, че тя е била привикана за обяснения от Борисов в Министерски съвет. Ден по-рано в Брюксел премиерът заяви, че ще проучи лично всяка от имотните сделки на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и зам.-министърката на спорта Ваня Колева и ще вземе тежки решения. "Ние нашите последствия ще си ги понесем, дали ще е петно, дали белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията, да се бори с корупцията на комунистите вече столетия. И тя благодарение на българския народ им нанесе толкова поражения, многократно, колкото нито една друга партия в историята на България. Естествено сега ударите върху ГЕРБ да са страховити", каза премиерът.

Цецка Цачева е поредният министър, който напуска кабинетът "Борисов 3”. Преди нея това направиха Ивайло Московски, Николай Нанков, Валентин Радев. Цачева беше и председател на 43-ото Народното събрание и неуспешен кандидат за президент.

Цачева обяви преди два дни, че имонът, който си е купила, не е евтин. Броила четирицифрена сума на квадратен метър. Вчета тя поиска да бъде проверена сключената от прокуратурата и КПКОНПИ, които вече започнаха проверки на купените апартаменти от нея, от Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и зам.-министърката на спорта Ваня Колева.

 

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе