Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бойко Борисов: Българското председателство приключи и проблемите започнаха

Бойко Борисов: Българското председателство приключи и проблемите започнаха

"Искам да благодаря на Антонио Таяни, на Жанб-клод Юнкер, на депутатите в ЕП. За разлика от България те работиха в интерес на председателството. Те бяха многоединии, за което заслужават благодарност. Няма смисъл да се цитира моето име. Тук се говори за България. Българското председателство приключи и проблемите започнаха", заяви министър-председателят след срещата в Страсбург.

"Огромна работа изискваше всичко- и техническа и организационна, като пчелички. По нещата, които постигнахме си личи, че сме се справили добре. Фактът, че лидерите бяха толкова пъти в България показва отношение към нас. Благодаря и за отличната оценка, за да сме горди всички. Справихме се прекрасно. Показаха, че имат капацитет във всяко едно начинание. Държава сме, която другите трудно биха достигнали. И това се дължи на всички, дори и на шофьорите. Нямаше нито един инцидент", каза още Борисов.

За проблема с микрофоните по време на речта му пред Европейския парламент Борисов каза: "Представяте ли си това да се беше случило в България - да спре тока, да прекъснат микрофоните. На какво щяхте да ни направите? Всички отчитат че сме се справили добре, дори и по темата миграция".

"Фактът, че Юнкер, и Таяни, и Туск бяха на всички събития в България, говори много. Трябва да сме горди. България се справи прекрасно. Всички момчета и момичета се справиха прекрасно. Показаха, че имат капацитет. Трябва да сме горди. Нито един инцидент, нито един проблем - една кола не ни загасна, а знаете какво става по улиците", каза още Борисов.

Борисов отговори и на коментара на президента Радев, че "получихме и стандартните за всяко европейско председателство комплименти, но те не трябва да ни заблуждават".

"Другият вариант беше комплиментите да ги няма - пожелавам на Радев, ако наистина го е казал, да получава стандартни комплименти. Може да е стандартно. Може и ние да имаме ниски стандартни и се постарахме в европарламента всички да кажат, че сме се справили отлично. Ако Радев го е казал - така да бъде", добави премиерът.

"Направих си труда да попитам Себастиан Курц за тези курорти в Австрия. 40% от бюджета е от туризъм. С германската депутатка Ска Келер се разбрахме, да дойде отново в България да види всяко дърво, всяка тревичка. В Австрия баха сложили дънери за маси, ние ако сложим дънери за маси ще кажат - Отсякоха гората", каза още Борисов.

"Аз си говоря - с едни за Брекзит, с едни за миграционната криза", добави той.

"Българското председателство е една реклама за държавата. Справихме се отлично, като ни дойде пак ред се надявам да се справим още по-добре", категоричен е Борисов.

Очаквайте подробности!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе