Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов пожела на социалистите да не стоят на слънце

Борисов пожела на социалистите да не стоят на слънце

Премиерът Бойко Борисов коментира призивите на Корнелия Нинова на Бузлуджа пред учители в Пловдив и пожела на социалистите: "При тази жега да се приберат живи и здрави оттам, че са по-голямата част възрастни хора. Да карат внимателно!"

Премиерът каза, че от Бузлуджа е лесно се говори, но нека видят какво са направили. "От техните въстания не само 45 години назад, но и встрани сме се върнали. Вижте колко учители искаха да се снимат с мен днес! Да получиш признанието на учителите". Така отвърна премиерът Бойко Борисов на Корнелия Нинова, която призова пред 40 000 на Бузлуджа: "Народе, изправи се и те ще паднат!"

"При този икономически растеж,  да говориш такива неща? В Пловдив са завод до завода" , коментира министър-председателят.

Той участва в годишната среща на Асоциацията на българските училища в чужбина и пусна на живо във Фейсбук изявлението си пред форума. 

"Благодаря ви за патриотизма и усилията. Икономическият растеж е факт. Ето един Пловдив - завод до завода. На практика липсата на работна ръка е проблем", каза Борисов пред форума. 

"Вие сте най-големите будители", обърна се към 400 учители от български училища зад граница. Преди тава гвардейката от ДГ "Мая" го посрещнаха, а преподавател отхстранство удари школския звънец.

Премиерът акцентира върху усилията на правителството, така че да се върнат в България повече български семейства, живеещи в чужбина и подчерта огромното значение на съвместната работа с Асоциацията на българските училища в чужбина. 

Направили сме връзка, за да може да централизираме усилията на ниво министерства, изтъкна премиерът Борисов. 

По думите му обратната миграция се случва, когато се осигурят по-добри условия за живот, но и се създадат условия, така че да бъдат подготвени децата на семействата, които искат да се върнат в България. Стотици семейства се обърнаха към нас с желание да се върнат, посочи министър-председателят. 

Вече работим в синхрон и съм убеден, че ще постигнем повече резултати, обърна се премиерът Борисов към представителите на българските училища в чужбина. 

Министър-председателят добави, че в бюджета за догодина ще бъдат отделени 2 млн. лв., с които допълнително да бъдат подкрепени настоящите усилия. 

Премиерът Бойко Борисов отбеляза сериозната подкрепа на правителството за сферата на образованието и напомни, че са осигурени 700 милиона лева за ремонти на близо 1000 училища в страната.

По думите на Борисов финансирането в образование е приоритет за правителството.

"След време тези два милиона могат да станат много повече, защото е важно децата да бъдат подготвени, да учат български език, за да могат да се върнат спокойно с родителите си в България. От друго ще отрежем, но за образование ще има", каза Борисов. 

"За радост, нашите деца в чужбина пак са си българчета. Стотици семейства зад граница се обръщат към нас, че искат да си дойдат, но тогава излезе страхотният проблем, че деца, родени второ и трето поколение навън, имат проблем с българския език", каза премиерът. 

Премиерът коментира и сделката с изтребителите. По думите му 2,2 милиарда лева, които са осигурени за покупката на изтребителите, ще осигурят сигурност на страната. "Аз в живота си борч не съм правил. Даже и за АМ "Хемус" парите сме ги осигурили”, каза той.

Накрая, както обикновено, Борисов се снима с участниците във форума. "За ровлюционерите от Бузлуджа - до покажат на Корнелия Нинова тази снимка", заръра той.
 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе