Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Кой е помагал на Мая повече от мен?!

Борисов: Кой е помагал на Мая повече от мен?!

Беше ясно, че Мая Манолова ще се кандидатира, на вас не ви ли беше ясно? Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след заседание на ръководствата на ГЕРБ и СДС във връзка с предстоящите през октомври местни избори.  

"И? Едва ли някой е помагал повече на Мая Манолова от мен и от правителството ни. Когато всичко, което поискаш ти се случва, не може да претендираш, че те репресира държавата. Точно обратното. 

За онази манипулация в Костинброд Станишев и Манолова сигнализираха тогава, можехме ГЕРБ да търсим отмъщение, но аз не позволих. През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри”, обясни Борисов.

Премиерът посочи, че единствената му претенция към Манолова е относно интервюто, в което е казала, че държавата я саботира и репресира. "Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля че за държавата е било добре и не съжалявам. Сега ни трябва точно такъв човек за омбудсман. Мога да се закълна във внуците си: тя ми казваше, че иска да е омбудсман, както и аз исках да си остана главен секретар на МВР.

Сега тя реши да е кмет, а ГЕРБ я направиха омбудсман. Фандъкова с право ми се сърди, че тя е идвала по-рядко при мен. Като омбудсман, обаче, тя се справяше добре.

Надявам се да направят коректни кампании, и двете са умни, отговорни. Хубаво е и БСП да участва в тази битка", пожела Бойко Борисов.

Очаквайте подробности!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе