Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Партиите абдикират от президентския вот

Борисов: Партиите абдикират от президентския вот

Политическите партии абдикират от президентските избори. Това заяви пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов. И обясни думите си - "от това, което съм чул, се търсят някакви кандидати, които да са общи, на много хора. Аз не мога са разбера защо тогава изобщо партиите ще издигат кандидати. Или има кандидати от страна на партиите - после да кажат успели или неуспели, или няма. Какво означава това Граждански съвет да ти намира кандидат-президент или някаква обща коалиция да избере някакъв човек.

Припомняме, че партиите в Реформатоеския блок оставиха задачата за номинация на Гражданския си съвет. "А как партиите ще отчетат кой е техният кандидат, като до този момент заявяват, че ще търсят някой друг да им ги издигне", се зачуди още Борисов.

Премиерът отново потвърди, че партията му вече има готов кандидат за президент. "Аз мога да обявя и утре кой ще е кандидатът за президент. Но понеже ме дразните с този въпрос, казах септември", отсече премиерът. Според Борисов няма никакво значение и на коя дата ще е президентският вот, което развълнува партиите, "Без никакво значение е за мен, когато ще са изборите за президент. Приемам го като закачка за датата - каквото се разберат в парламента", коментира Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе