Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Парламентът да се разпусне и да има нови избори

Борисов: Парламентът да се разпусне и да има нови избори

София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че за пореден път се показа, че този парламент трябва да се разпусне и да има нови избори. Борисов говори пред журналисти в парламента, след проваленото заседание на Народното събрание поради липса на кворум.

"Крайната цел е незабавната оставка на това правителство. Ние няма какво да си дебатираме с тези хора. Те са нелегитимни", каза бившият премиери.

"Със 111 души БСП и ДПС, даже вече техните хора три дни подред не идват на работа и не могат да осигурят кворум. А това е задължение на управляващите", заяви Борисов.

"Искам да припомня на г-н Местан и на г-н Станишев. Навремето от трибуната на парламента аз им казвах, че аз съм готов да им дам един глас, да не взимат гласовете на Атака. Те тогава се надсмиваха", каза още лидерът на ГЕРБ. 

"Каквото внасяме, го правим, за да стане ясно едно – и вече виждате, и френската преса и цяла Европа знаят, това правителство и БСП специално, са подвластни на Атака. Дори разбрах, че г-н Станишев преди малко е казал, че другата седмица щял да заработи ритмично парламентът. Значи те са се разбрали вече с Атака да се върнат", коментира Борисов.

"Те разрушиха доверието в институцията само с това, че се съюзиха с „Атака". Те излъгаха, че ще правят работни места, какво ли не излъгаха", посочи той.

"Както виждате, всички сме тук. Всички сме тук и чакаме управляващите да си осигурят кворум. Те не могат, не са в състояние. Тази партия – БСП, не е в състояние да управлява. Те нямат нито моралното, нито физическото право", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Ние всеки ден сме в зала. Всеки ден сме в парламента. Както г-н Местан каза – физически или ментално. Физически виждате – ние сме в парламента. Това, че те вчера с трикове се опитаха да броят овце как се броят. Дадоха на някакви хора, които изтичаха и казаха – да, има кворум, нещо абсолютно недопустимо. Беше зачеркната електронната биометрична система вчера при гласуването. Миков се усети, че не е никакъв председател и каза – дайте да преброим, но Мая Манолова, която освен военно министерство, явно командва и парламента, го дръпна за ръкава и му каза – няма да броиш", добави Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе