Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов отстранява зам.-министъра на екологията

Борисов отстранява зам.-министъра на екологията

Министър-председателят Бойко Борисов уволнява заместник-министъра на екологията Красимир Живков в понеделник. Това обяви самият Борисов в Бургас. 

Живков беше задържан в края на седмицата заедно с още петима души. Според обвинението той е оказвал натиск над чиновници за внос на отпадъци, а у нас е действала организирана престъпна група не само за внос, а и за преработка на опасни отпадъци. Прокуратурата поиска за него постоянен арест.

„С министъра на екологията Емил Димитров сме се разбрали в понеделник сутринта да имам предложение от него за зам.-министър на мястото на Живков. Няма милост за никого. Специално ГЕРБ не можете да ни упрекнете в милост“, каза в Поморие премиерът.

„Всеки бизнесмен може да си напише един списък и да си го сложи в касата. И аз мога да си напиша един – за кмета на Поморие 1000 лв., за Горанов – 2000 лв., за Нанков – 3000 лв. Задържаният ще каже за какво е правил този списък, аз не искам да гадая“, коментира още Борисов.

„Когато са правили добър бизнес, съм им откривал заводи. Когато предупредихме, че с отпадъците ще има проблем, оттогава ДАНС и МВР работят. Всеки да се сърди сам на себе си“, допълни той.

Инспектиран бе и обходния път на Поморие. Борисов се обърна към Горанов дали е наясно с разговорите между Николов и Нанков за строителните обекти, а финансовия министър му отвърна: "Накрая ми носят сметката, ще разбера". Бургаският кмет изтъкна, че без държавна подкрепа проектите в града е нямало да се реализират.

По пътя те минаха покрай летището, а кмета обясни, че в момента се изпълнява само един полет. "От 18 юни може да пуснем чартърите основно за европейските държави", за Николов. Той отчете, че в последните дни няма заболели от коронавирус в района. Кметът каза, че ще се прави масово тестване, което ще служи като здравен сертификат, за да се рекламира Черноморието ни.

Борисов коментира и бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов след като стана ясно, че прокуратурата няма да го разследва за "Апартаментгейт". "Най-вероятно ще си направи собствен политически проект, пожелавам му успех", каза премиерът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе