Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов освободи и зам.-шефа на Агенцията по бежанците

Борисов освободи и зам.-шефа на Агенцията по бежанците

Премиерът Бойко Борисов е освободил заместник-шефа на Агенцията по бежанците Александър Димитров.

Решението на министър-председателя идва дни, след като правителството прие решение за освобождаване на Никола Казаков като председател на Държавната агенция за бежанците. А временно длъжността ще изпълнява един от сегашните заместник-председатели на агенцията – Кирчо Киров.

Припомняме, че разследване на Нова тв показа, че Агенцията за бежанците купува храни на завишени цени. Както вече Стандарт съобщи вчера, чашата преляла и след разследване на Нова тв, което разкри афера с доставките на храни за бежанските центрове. Хората на Казаков зареждали с продукти на цени, далеч над пазарните, като нарочно избягвали обявяването на търгове. Миналото лято от Агенцията за бежанците обявили, че имат спешна нужда от доставка на храна за центровете за временно настаняване. В същото време обявената обществена поръчка се обжалвала, а запасите били изчерпани.

От агенцията определят ситуацията като критична и сключват договори директно с избрани от тях фирми за над 320 000 лева. При почти празни бежански центрове и при прогноза за намаляване на потока от хора, малко преди Коледа, агенцията на Казаков сключва втори договор и харчи още над 800 000 лева, вместо да обяви търг.

От репортажите на Нова стана ясно, че продуктите са купени на нереално високи цени, което засилва съмненията за измама с участието на търговци и служители на агенцията. А преди ден Борисов заяви, че сигналите, които бяха изнесени, се потвърждават.
Припомняме, че премиерът е сезирал прокуратурата по случая. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе