Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Орешарски е в тотална изолация

Борисов: Орешарски е в тотална изолация

София. "Не му завиждам на Орешарски – в тотална изолация е от света", коментира в студиото на Нова ТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него дори в Китай Пламен Орешарски не е бил посрещнат, както би трябвало да бъде посрещнат един премиер.

„В Китай той беше на изложба", смята Борисов.

За икономическият министър Драгомир Стойнев Борисов заяви, че се е превърнал в пощальон.

През седмицата министър Стойнев предостави на еврокомисаря Гюнтер Йотингер писмо, с което България дава мандат на Еврокомисията да води преговорите с Русия за строежа на газопровода „Южен поток".

„Когато отидеш да занесеш само пълномощно и слезе секретарката да го вземе, след това по европейски казват, че им се разминали графиците", заяви Борисов.

Не само, че нямам контрол, но няма и как да имам върху президента, зяяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че президентът Плевнелиев има своята самостоятелна политика и всяка институция си носи своята отговорност. И аз мисля, че той се справя добре, каза Борисов и окачестви като внушения всички твърдения за негово влияние върху позициите на президента.

Според Бойко Борисов Христо Бисеров е жертва на самия себе си. Той каза, че винаги е знаел, че рано или късно ще излез истинската същност на бившия вече зам.-председател на ДПС и предполагал за Бисеров, като припомни поведението му след СДС. Лидерът на ДПС каза, че лично никога не е знаел за историята, заради която Бисеров бе обвинен и е убеден, че и Цветанов не знае. Според него обаче абсолютно сигурно сега е, че в момента, в който службите са стигнали до зам.-председателя на ДПС и на НС, "купом шефовете са изтичали горе в Сарая и са казали, че чрез медийни манипулации успяват да изчистят името и той става гражданинът Бисеров". Борисов каза, че в политиката Доган е абсолютен шампион, с най-много купи.

Преди да влезе в телевизионното студио Борисов бе посрещнат от протестиращи симпатизанти на "България без цензура". Борисов коментира и обсадата около неговата къща в Банкя и обясни, че тя се е превърнала в професия, а поръчителите – ДПС, го правят, защото нямат кауза. "Събират се, идват с коли. Отиват, имат си отговорници - дават им парите, дават им плакатите, написани предварително и чакат да дойде от една цензурирана телевизия представител с камерата. Щом светне камерата, сиреч има живо включване, почват да викат", обясни лидерът на ГЕРБ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе