Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Няма да се борим за гласовете на ДПС

Борисов: Няма да се борим за гласовете на ДПС

Няма да се борим за гласовете на ДПС, защото те ще искат да са във властта. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

"Преди седмица-две съм говорил с Мустафа Карадайъ, исках да знам какво ще правят, искат ли да участват във властта", обясни Борисов и допълни: Те искат да участват във властта през парадния вход. Радев ако вземе гласовете на ДПС ще бъде като Орешарски - зависим от тях.

По думите на премиера след това те ще си назначат и премиер като Орешарски - зависим от тях. "ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно. Доган прави с българските политици това, което прави Меси с "Барселона" - меша ги така, че не ги оставя сами да играят, заяви още Борисов.

ДОСТ и ДПС не могат да играят заедно, няма нищо по-лошо от непоискано добро и подкрепата на ДОСТ беше прибързана, каза още той.

Според премиера най-добро е било да има десен кандидат. "Обадих се първо на Радан и Атанасов, но те уж нямаха време, а после гледах на пресконференция, че по-лоши от ГЕРБ няма. Направих всичко възможно, за да имаме единен кандидат с Реформаторския блок. Министър Ненчев ми е свидетел. С него говорихме, че ние можем да дадем кандидат за президент, а те кандидат за вицепрезидент. Те казаха, че са съгласни, но трябва да се обадя лично на Радан Кънев и ген. Атанасов. Звъннах първо на генерал Атанасов, той каза, че има хляб в тази работа, но трябва да се обадя и на Радан Кънев", обясни Борисов.

"Обадих му се на Радан, който си правеше екскурзия с кемперчето в Австрия. След като го попитах, той каза, че е съгласен и има хляб в тази работа, но трябва да се прибере от Австрия. Изчаках го, дойде и в една сряда направи пресконференция, в която каза, че няма по-лошо от кандидатът на Борисов и ГЕРБ. Какво повече да правя", запита Борисов.

Премиерът коментира и скандалното изказване на Радан Кънев. "С такъв човек само можеш да се шегуваш и да го убиваш с мълчание", каза той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе