Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Никой не може да управлява без ГЕРБ

Борисов: Никой не може да управлява без ГЕРБ

ГЕРБ отстъпва, за да се запази парламентарното мнозинство и стабилност. Но когато правим редица отстъпки, това не се отчита, а ни обвиняват в диктатура. Това обяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Свободна зона" по TV +.

"Ние направихме правителство с 4 партии с изцяло диаметрално противоположни виждания, за да има правителство. Без ГЕРБ нито една партия или коалиция не може да управлява", каза още министър-председателят. 

Запитан за хипотезата за предсрочни избори, Борисов уточни: "3 месеца преди президентски избори не може да се назначава служебно правителство. Представете си, че влизаме в президентски избори, след резултатите следват кавги между партиите, а след 25 октомври влизаме в зима и трябва да приемаме бюджет".

"Затова тези, които говорят за предсрочни избори, да прочетат приказката за Цар Соломон. Две майки се карали за едно бебе. Тогава Цар Соломон им казал - разрежете го и ще има по половин за всяка. Вземи го ти, рекла едната майка, и той я припознал за истинската. У нас сега е същото - всеки гледа неговата си партия, а ГЕРБ се гърчи от ежедневни искания", направи сравнение Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе