Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов за БСП: Конспирацията е същността на оцеляването им над 100 г.

Борисов за БСП: Конспирацията е същността на оцеляването им над 100 г.

Премиерът Бойко Борисов се разгневи на десни и на леви по време на заседанието на Министерския съвет заради изравянето на паветата по "Дондуков".

Темата с протеста срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова Борисов подхвана още по време на конгреса на ГЕРБ в неделя, но я продължи и на днешното правителствено заседание, е видно от стенограмата на заседанието на кабинета.

"Между другото, гледах клипа за протестърите, които изравят паветата по „Дондуков". Гледахте ли го? Облечен с жилетка като на работниците, за да не би някой, ако го види, да каже, че... Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести?! Смятайте какъв противник имаме срещу нас!", изригна Борисов. Кметът на столицата казва, че това е престъпление, а премиерът продължава да се възмущава:

"То, че е престъпление, е факт. Но каква деградивна мисъл трябва да имаш – сега да седнем да мислим и да отиваме да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден!", гневи се Борисов.

В този момент регионалният министър Николай Нанков използва случая да се оплаче от недобросъвестни граждани, разкарвали с фалшиви сигнали екипите да спасяват бедстващи тирове. Подадени били над 20 такива сигнала за закъсали автомобили и ТИР-ове. Пращаме екипи да помагат, да се отпуши движението, оказва се, че само ги разкарваме. Това не ни е създало трудности в почистването, защото, както всички виждат, беше създадена добра организация и нямаме затворени пътища", отчита Нанков.

"Но фалшивите сигнали, първо, че хабят ценен ресурс, отнема се време на екипите, мести се техника, която е нужна за критични участъци – демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване", не може да го проумее министърът на регионалното развитие. Тук Борисов слага точката на коментарите, а покрай тях и на заседанието на МС с обобщение по адрес на виновните за всички конспирации - социалистите.

"Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри... Закривам заседанието", завършва премиерът преди да отлети за Рияд.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе