Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов с коментар за ДПС (Обновена)

Борисов с коментар за ДПС (Обновена)

 

"Вчера станаха ясни много неща", каза премиерът Бойко Борисов по повод отказа на ДПС да подкрепи проекта за нова Конституция и свикване на ВНС, визирайки досегашните твърдения, че Движението подкрепя ГЕРБ. "И какво стана? Машата на всички - Христо Иванов отиде и подплаши Ахмед Доган на "Росенец". Той се прибра в лоното на БСП и Радев, и вече ДПС стана хубава партия", смята Борисов. Това става ясно от видеоклип, публикуван на официалната страница на министър-председателя във Фейсбук.

"За всички стана ясно, че приказките за ВНС и нова конституция са били празни години наред. Всеки юрист знае, че това, което сме предложили ние, е само чернова. Проект, в който ВНС може да променя всеки абзац", каза Борисов и добави: "Какво се оказа? Че всички са лъгали".

По думите му сега искат насипен парламент и отново да има кабинет "Орешарски". "Много хитър сценарий", каза Борисов и поясни, че десните са "отишли" и са "подплашили" Ахмед Доган. И добави: "Отново ДПС, БСП, Радев и олигархията заедно". Борисов поясни, че се радва, защото така още една лъжа паднала и станало ясно кои са сценаристите и какво искат да направят: "Олигархия, Божков, Радев и всички останали".

Ще съберем 120 депутати, предложението ни беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт, каза още премиерът .

По думите му, ако не съберат нужната подкрепа, ги кача работа.

Премиерът днес инспектира пътя между Видин и Монтана, а преди това пи кафе с политически противник във Видин. Това е представител на НПО-сектора в града - Росица Кирова, която бе с него и при обиколката на пътната отсечка. Борисов пусна снимка с нея във Фейсбук.

Кирова е председател на гражданско обединение "Единни за промяна", от което се кандидатира за кмет през 2015 г. Стана общински съветник, а през последните години е противник на властта. За срещата си с Кирова, която предвождаше протести за новия път, Борисов коментира, че отдавна я познава. Тя е имала последователни искания и когато се прави нещо хубаво, не може да си изкриви душата и да не поздрави.

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания, но не може да става въпрос за политическо партньорство.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе